Over mij

 

 

Even voorstellen

Ik ben Marieke van Ockenburg-Zwaan. Ik ben geboren in 1978, getrouwd met Sander en trotse moeder van drie mooie meiden. Samen vormen we een gezinshuis waarin we twee jongeren opvangen.

Ik geniet van contact met mensen, van humor, gezelligheid en serieus contact. Ik vind het waardevol om mensen van hart tot hart te mogen ontmoeten en te zien groeien. Daaraan bijdragen, doe ik dan ook graag.

Ik houd ervan om op te trekken met mijn hemelse Vader, Jezus en de Heilige Geest. Mijn relatie met God vormt voor mij de basis van mijn levenswandeling.

Wil je meer weten? Hieronder kun je verder lezen over mijn achtergrond, werkervaring en wat anderen zeggen over mij.

“Als we vrijheid ervaren, kunnen we onszelf laten zien zoals we echt zijn en echt contact maken”….lees meer

Marieke

Achtergrond en werkervaring

Heel wat jaren heb ik met plezier gewerkt in de jeugdzorg als gezinsbegeleider en de laatste jaren werk ik vooral als begeleider van mensen in complexe scheidingssituaties, naast het werk voor mijn eigen praktijk.

Ik vind veel dingen leuk, ben nieuwsgierig aangelegd en blijf graag groeien en mezelf ontwikkelen. Zo heb ik na mijn SPH opleiding, een aantal aanvullende opleidingen en cursussen gedaan, waaronder contextuele hulpverlening, wat mij veel inzicht heeft gegeven in relaties en gezinssystemen.

In 2018 ben ik gestart met de Integratieve Coach- en Therapie-opleiding van Groundwork. Ik ervaar het als een voorrecht dat ik deze opleiding heb kunnen volgen en om met alles wat ik geleerd heb mensen te mogen begeleiden naar groei en heling. De opleiding heeft mij ontzettend veel gebracht. Zowel persoonlijke groei als professionele kennis, inzicht en vaardigheden die helpen om daadwerkelijk te veranderen.

Christelijke Integratieve Therapie

Van Groundwork. Therapieopleiding voor individuele therapie om heling en keuzevrijheid te bevorderen met behulp van een intergratieve werkwijze. 2018-2022.

Christelijke Intergratieve Coaching

Van Groundwork. Coachingsopleiding om mensen te ondersteunen in groei en ontwikkeling middels integratie. 2018-202o.

Contextuele Hulpverlening/therapie

Van Leren over Leven. Therapie/hulpverleing gericht op de mens en zijn gezins/familiecontext. 2002-2004

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

HBO- opleiding gericht op meerdere vormen van hulpverlening 1997-2001

Allerlei trainingen en cursussen gericht op het begeleiden en behandelen van gezinnen met diverse problematiek, zoals:

– Geef me de 5 (gericht op autisme),
– Nieuwe autoriteit/ Verbindend Gezag (gericht op herstel van verbinding en gezag in gezinnen met diverse, meestal heftige problematiek),
– Beschermjassen (gericht op andere culturele achtergronden),
– Ouderschap na scheiding, gericht op het herstellen en vormgeven van de ouderrelatie binnen complexe scheidingssituaties,
– SCHIP, hulpmethode voor scheidende stellen en voor relaties in slecht weer met aandacht voor rouwverwerking, conflict en verlies.

 

Wat anderen zeggen over mij…

Tijdens mijn leerproces van ongeveer 1.5 jaar lang  ben ik super fijn begeleid door Marieke! Ik vond het heel lastig/ongewoon om over mijn angsten, gevoelens te praten en om positieve eigenschappen van mezelf te zien/uit te spreken. Maar door de fijne begeleiding werd dit stapje voor stapje iets makkelijker/gewoner. Ook als ik ergens mee zat of iets lastig vond kon ik dit altijd kwijt, en voelde ik me altijd begrepen of gesteund door Marieke.

Het voelde dan ook wel gek om het af te sluiten na zo’n lange periode, maar ik kijk er met zo’n fijn gevoel op terug! Een periode waarin ik zoveel heb mogen leren en ervaren! Dankzij haar hulp, ben ik gegroeid en mag ik mezelf wat zekerder voelen! Super dankbaar voor! Je bent een topper!;) Ik hoop dat je nog veel meer mensen mag helpen groeien in hun proces! Veel succes in je praktijk!

Ageeth (19)

In de meest diepste crisis in ons gezin kwam Marieke.

Marieke heeft een ieder van ons gesteund en weer laten inzien dat we niet aparte individuen zijn maar samen een gezin vormen.

Met veel liefde, geduld en gebed heeft ze van ons gezin weer een samen gemaakt.

Het zijn intense gesprekken geweest en we hebben met pijn in ons hart afscheid genomen van Marieke.

Regina (55)

Door haar niet aflatende inzet heeft Marieke ons gezin weer bij elkaar gebracht.

In haar begeleiding heeft ze zowel individuele gesprekken als gezinsgesprekken gevoerd.

Hierbij kreeg elk individu binnen ons gezin dezelfde aandacht.

Als gezin hebben we achter haar aanpak gestaan wat zeker belangrijk is geweest voor de kans van slagen. Als gezin en individu zijn wij uit een diep dal gekomen en zijn wij Marieke eeuwig dankbaar.

Pieter (54)

Als goede vriendin van Marieke wil ik graag vertellen hoe belangrijk zij voor mij is en waarom.

Marieke is iemand die graag klaarstaat om je te helpen. Haar huis en hart staan open voor iedereen. Ze is iemand die je kunt vertrouwen en waarop je kunt bouwen. Heeft altijd een luisterend oor en zal nóóit oordelen.

Ze stelt je op je gemak en geeft je de ruimte om jezelf zijn. Je voelt je echt gezien en gehoord wanneer je met haar praat. Ze weet altijd de juiste vragen te stellen en kan jou ook goed zelf aan het denken zetten.

Deze vrouw is een geboren hulpverleenster. Je kunt niet alleen je problemen aan haar toevertrouwen maar ook je kinderen. Bij haar thuis ervaar je de harmonie en de warmte die vanzelfsprekend zouden moeten zijn voor iedereen. Helaas is dat niet altijd het geval.

Dus jongeren die het thuis moeilijk hebben kunnen bij haar terecht. Dat doet ze fantastisch. Uiteraard doet ze dit allemaal niet alleen. Achter elke sterke vrouw staat een sterke man. Die haar de ruimte gunt om zichzelf steeds verder te ontwikkelen.

Maar ga er maar aan staan, een baan, een gezin, een gezinshuis én een opleiding. Deze powervrouw is stressbestendig en heeft een ijzeren discipline. Mijn respect heeft ze. Minpunten kan ik zo niet eens echt bedenken. Het enige is dat ik haar niet zo vaak zie. Ze is altijd druk druk druk.
Maar als je in nood zit dan staat ze er voor je. Ze is een top mens en vriendin. En ik ben er 100% van overtuigd dat ze veel mensen vooruit kan gaan helpen als therapeut zijnde. Dus schroom niet en bel Marieke..

P.S
Ik heb de therapie ook gedaan met iemand anders als therapeut. Het heeft mij goed gedaan. Ik raad het iedereen die worstelt met emoties en problemen aan.

Silvia (44)